To matte øjenskygge paletter fra Kat Von D

Noget om at være ærlig og hvad der forventes af bloggeren!

DSC08901Jeg har haft lyst til at skrive et blogindlæg om det her med at være ærlig lidt tid nu – specielt efter jeg desværre modtog en mail fra et pr bureau som havde forestukket ingen omtale frem for negativ omtale, hvilket jeg blev ret harm over. That’s the name of the game! Jeg vil derfor gerne ind omkring alle aspekter af ærlighed som blogger – og som altid er I meget velkomne til at komme med respons herpå i kommentaren.

Det har altid været meget vigtigt for mig at være ærlig når jeg blogger, her tænker jeg i særdeleshed på alle anmeldelserne. Det skal understreges at det naturligvis altid er min personlige mening og ingen andres, derfor kan vi heller ikke undgå at meningen bliver subjektiv, men det er jo netop dét den skal være – min blog hedder jo RIKKES makeup blog. Så det håber jeg ingen er i tvivl om. Min oplevelse er generelt også at alle I skønne læsere stoler på det jeg skriver og det er jeg taknemmelig for – så det er altså ikke jer fantastiske læsere der ligger til grund for dette blogindlæg.

Generelt er jeg overvejende positiv her på bloggen – og sådan mener jeg det skal fortsætte. Omvendt er det også vigtigt for mig at skrive når noget er direkte dårligt eller der er noget ved et produkt, som ikke er så godt. Når jeg udvælger, hvad jeg skal skrive om, for det gør jeg – jeg har SÅ meget liggende, som aldrig havner på bloggen, så vælger jeg automatisk det jeg ikke kan holde for mig selv, men gerne vil dele med jer. Omvendt blogger jeg også gerne om specielt populære og hypede produkter, samt anderledes sjove og innovative produkter, selvom de ikke nødvendigvis er gode eller er direkte dårlige. Når jeg ikke er 100 % positiv i alt hvad jeg skriver mener jeg også at jeg bliver mere troværdig – enig?

Så er der det her med at ændre mening – det kan jo ske for os alle. Nogengange for jeg simpelthen skrevet om et produkt for tidligt og andre gange ændrer jeg bare mening over tid. Ja, det sker faktisk at jeg fortryder noget af det jeg har skrevet tidligere, men det er også en del af min udvikling. I de fleste tilfælde får jeg gjort opmærksom på dette, f.eks. gennem en ny anmeldelse, en top-liste over en produktkategori eller lignende – en sjældent gang retter jeg i et gammelt indlæg. Derfor er og bliver de nyeste blogindlæg helt naturligt mest up to date. Hvis du falder over et lidt ældre indlæg, så er du altid velkommen til at skrive en kommentar og spørge til om min anmeldelse stadig holder stik!

Sponsoreret indhold er lidt en anden størrelse, denne har jeg lyst til at dele lidt op – desuden er jeg begyndt at udspecificere om jeg selv har købt produkterne eller om de er blevet tilsendt:

  • “Sponsoreret indhold” – disse indlæg er dem, hvor jeg modtager betaling for at skrive et blogindlæg. I nogle tilfælde bestemmer kunden også hvilke temaer man skal komme omkring. Når jeg siger ja til disse blogindlæg så er det enten fordi jeg tror på det er et produkt jeg kan lide eller fordi det er for spændende til ikke at afprøve. Dermed også sagt at jeg siger nej til nogle kampagner. Når det er sagt, så vil jeg understrege at jeg ikke overdynger produktet med negativt, men jeg skriver naturligvis heller aldrig ting, som jeg ikke mener – det skal stadig være ærligt, både for kundens, jeres og min egen skyld!
  • “Produkter tilsendt til test” – disse indlæg er dem hvor jeg enten har fået tilsendt produkter uden jeg viste det på forhånd eller hvor jeg har accepteret det på forhånd, dermed ikke sagt at jeg skal skrive om produktet mod at jeg får det sendt, dét vi jeg nemlig aldrig gå med til, så undværer jeg hellere produktet. Hvis jeg skriver om produkter jeg har fået tilsendt til test så skriver jeg lige så meget positivt og negativt som jeg ville gøre hvis jeg selv havde købt og betalt for produktet, det er blot vigtigt for mig at der er gennemsigtighed på bloggen.
  • “Affiliate links” – disse links har jeg brugt i nogle år efter hånden og indeholdes i en del af mine blogindlæg. Nogle webshops har et affiliate program man som blogger kan få lov at være en del af. Det betyder at man har mulighed for at lave speciellte links, hvor webshoppen kan se, hvis en læser har købt produkter på deres webshop gennem min blog – har en læser brugt ét af mine links indenfor de sidste 30 dage og købt et produkt på webshoppen for jeg en given procentdel af salget, denne kan variere fra webshop til webshop. I læsere betaler altså ikke mere af den grund, det gør webshoppen. Det betyder naturligvis også at jeg hellere linker til en webshop med mulighed for affiliate links frem for en webshop uden med mindre prisen er billigere eller hvis jeg ikke kan stå inde for affiliate-webshoppen. Så også her bestræber jeg mig på at være helt ærlig i hvilke webshops jeg vælger at linke til.

Helt overordnet vil jeg gerne være så ærlig og gennemsigtig på bloggen som muligt – og jeg vil utrolig gerne læse og i dialog med jer i kommentaren omkring, hvordan jeg eventuelt kan forbedre dette! 🙂

// Rikke

12 kommentarer

  • Helene B. Jensen

    Hej Rikke

    Vil allerførst starte med at sige, tusind tak for en virkelig spændende blog. Jeg nyder virkelig at læse den, og må indrømme at jeg altid plapre løs om hvor fantastisk den er, til alle som må være interesseret, kun positive ting jeg siger, håber det er i orden?
    Noget af det jeg respektere ved både dig og bloggen, er faktisk din ærlighed. Var du ikke ærlig, ville det hurtigt kunne mærkes, både på dig og de produkter du skriver om. Ikke altid jeg er enig med dig. Hvis du altid kun var positiv, ville man tro at du snakkede producenten efter munden. Så jeg vælger at nyde, at du både er positiv og negativ omkring produkterne, nogle gange prøver jeg produkterne på dine anmeldelser.
    Min ærlige mening er at, du skal fortsætte som du gør, gav du kun positiv omtale, ville jeg tro at du fik penge for det af producenten. Må man kun høre positivt om et produkt, så vælger jeg at fravælge produktet. Så jeg håber dem der har sagt det til dig, skammer sig, for det kan de simpelthen ikke være bekendt. Dette kunne faktisk få mig til at boykotte deres produkter.

    Mange dejlige hilsner til en god og ærlig blog, TAK for det. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva B

    Det er sgu fedt skrevet, Rikke. At bedømme ærligt, ellers kan det være ligemeget. Der er mange bloggere der skriver yderst forsigtigt og næsten altid positivt. Men din anmeldelse af fx Rodials tissedyre produkter var jeg personlig superglad for. Hvor ærgerligt er det ikke lige at smide 600kr efter et ringe produkt? Du skåner en hel del mennesker for fejlkøb og guider dem til de rigtige køb, samtidig med du deler ud af din store viden. Det er SÅ fedt med en fuldstændig ærlig stemme ! Go, Girl 😘💋❤️✌️🌹💐😍👏🙏

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tusind tak Eva! 🙂 Jeg ville selv blive godt gal, hvis jeg blev anbefalet et ringe produkt til hele 600 kroner – så derfor kunne jeg heller aldrig finde på det! 🙂 Tak!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karin VS

    Hej Rikke,
    En af de mange ting jeg godt kan lide ved dig er at du er så ærlig. Det lyser igennem. Jeg følger kun en lille håndfuld, og kun nogle der er ærlige. Synes det er så ubehageligt når man kan læse ved nogle, selvom de skriver “affiliate links”, at der så kun kommer floromvundne roser om de forskellige produkter. Det bryder jeg mig virkelig ikke om 🙁 og slet ikke når jeg kan huske de før har sagt mindre pæne ting om de samme ting.
    Men sådan synes jeg overhovedet ikke du er, og det er jeg glad for. For så kan jeg jo regne med det du siger!:-)
    Så fortsæt endelig det gode arbejde og tak for alle de gode anmeldelser du kommer med, det er virkelig værdsat 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selvfølgelig skal du være ærlig, ellers er der jo ingen pointe i at anmelde ting, så kunne der jo bare stå reklame i toppen af et indlæg.

    jeg har også et spørgsmål til dig(det spg fik mig til dette indlæg), da jeg selv lige har startet en blog dog med et noget andet emne.
    Når du selv har købt et produkt og vælger at anmelde det, informere du så producent/forhandler, om at der er en anmeldelse?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Præcis Anette! 🙂 Tak!
      Jeg skriver aldrig til producenten/forhandleren når jeg har skrevet en anmeldelse – med mindre de i sjældne tilfælde har bedt mig om det, hvis jeg vælger at skrive om deres produkter, men som udgangspunkt gør jeg det aldrig. De må selv holde sig opdateret på diverse blogs… 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • tak, tænker også umiddelbart jeg ikke skulle kontakte producenten, men rart lige at høre andres etik på området.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej igen Anette,
      Altså det er jo helt op til dig selv – men jeg har bare aldrig brugt tid på den slags!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Ærlighed er lig troværdighed. Jeg tror på dig, godt arbejdet!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To matte øjenskygge paletter fra Kat Von D