Dagens makeup - Deep Berry

Guide: Makeup tips til briller

 photo Capture_zps21e530ce.jpg

Over halvdelen af alle danskere bruger enten briller eller kontaktlinser – nogle sikkert begge dele efter humør og behov. Her på bloggen har jeg en tendens til primært at fokusere på øjenmakeup’en, hvilket kan være uheldigt i forhold til brillebrugere. Så her kommer mine tips og tricks til hvordan man kan lægge en flot makeup til kvinder der bruger briller.

Først og fremmest – når man bruger briller er det lidt som ved en fotomakeup, man skal bruge lidt ekstra fordi glasset tager cirka 20 % af makeup’en og derudover er der jo også brillestellet som yderligere dækker for noget af makeup’en. Så vær ikke bange for at bruge lidt ekstra på øjnene – der skal mere til før man kan se det.

Lysne op under øjnene
Brillerne kan lave nogle ærgerlig skygger under øjnene, så sørg altid for at lysne lidt ekstra op under øjnene med en concealer – gerne en tone lysere end din hud endda! Husk altid at sætte den med en pudder, så den bliver siddende hele dagen. Så undgår du at se træt og uoplagt ud. Her har jeg brugt Benefit FakeUp Concealer.

 photo DSC04761_zps43328dd8.jpg

Brug gerne eyeliner
Da brillerne tager en del af makeup’en må du meget gerne bruge eyeliner og gerne en mere markant en af slagsen end ellers så øjet ikke forsvinder helt bag brillerne. Det kan være en flydende eyeliner som jeg har brugt her eller f.eks. en kohl blyant. Her har jeg brugt Oriflame Beauty Stylo Liner.

 photo DSC04777_zps247c4b62.jpg

Masser af mascara
Igen må du gerne give den lidt ekstra gas med mascara’en, byg den op i flere lag så dine øjne og vipper ikke forsvinder bag brilleglasset. En volumen mascara vil jeg anbefale – her har jeg brugt Rimmel Mascara Scandaleyes.

 photo DSC04781_zps123c6cd6.jpg

Fyldige bryn
Giv den også ekstra gas når du fylder dine bryn ind, så de er tydelige og fyldige. Afhængig af brillen kan de let forsvinde fordi brillestellet dækker for dem. Husk altid at redde dem igennem med en spiral børste så de sidder hvor de skal og der ikke sidder produkt og klumper. Her har jeg brugt Oriflame Beauty Eyebrow Kit.

 photo DSC04788_zpsf5ad1d75.jpg

 Gør mindre eller større
Der er forskel på om du har store eller små øjne og brillerne kan også gøre meget – nogle briller får dine øjne til at se større ud og andre for dem til at se mindre ud. Der er flere forskellige ting du kan gøre ved det:

Gør dine øjne større – brug en hvid/beige kohl på den våde kant, brug lyse øjenskygger, specielt i den inderste øjenkrog og undgå alt for mørk liner hele vejen rundt om øjet.

Gør dine øjne mindre – brug en sort kohl på den våde kant, brug gerne mørke øjenskygger og læg gerne en eyeliner hele vejen rundt om øjet.

 photo Capture2_zpsfaab192e.jpg

Flyt fokus til læberne
Når du bruger briller vil en dramatisk øjenmakeup sjældent kunne stå igennem brillerne – derfor vil jeg anbefale at flytte fokus til læberne og finde en læbefarve der klæder dig godt. Her har jeg brugt en kold bærfarvet læbestift fordi de kolde nuancer typisk klæder mig godt – er du varm skal du måske over i noget orange?! Her har jeg brugt Oriflame Beauty Studio Artist Lipstick, Moroccan-Pink.

 photo DSC04799_zps819de094.jpg

Match dine kinder
Når først du har fået farve på læberne synes jeg det er meget klædeligt at matche farven på kinderne så hele ansigtet hænger sammen. Igen kan noget af brillestellet komme til at dække lidt for kinderne afhængig af din brille, så brug gerne lidt ekstra. Her har jeg brugt MAC Powder Blush, Breezy.

 photo DSC04802_zps5b558e07.jpg

Og så er det tid til at finde de frække sekretær-look frem… 🙂

 photo DSC04813_zpsc12a251a.jpg

Tak til min mand for udlån af briller – selvom han ikke viste det! 🙂

// Rikke

1 kommentar

  • […] Guide: Makeup tips til briller | Rikkes Makeup BlogOver halvdelen af alle danskere bruger enten briller eller kontaktlinser – nogle sikkert begge dele efter humør og behov. Her på bloggen har jeg en tendens til …besøge hjemmesiden […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens makeup - Deep Berry