Urban Decay Hudpleje - kan de også dét?

Makeup tips til tør hud

top-10-must-seetravel-destinations

Av min hud – jeg synes virkelig kulden bidder for tiden med frostgrader og blæst. I den anledning får I her mine bedste makeup tips til en tør vinterhud.

Fugt

Husk at give huden god fugt morgen og aften – gerne også en god fugtserum. Dette punkt siger jo lidt sig selv. Ikke desto mindre er det vigtigt for at undgå tør hud eller for at komme den til livs. Når jeg skriver god fugt, så hjælper det minimalt at smører et tykt lag på. Sørg i stedet for at bruge et produkt som er ekstra fugtgivende og påfør hellere flere gange dagligt frem for ét tykt lag. Mine personlige fugt-favoritter er:

Foundation

Når man har tør hud kan foundation få det til at se endnu værre ud, hvis man ikke lægger den korrekt eller hvis man bruger en uheldig type. Hermed mine tre bedste råd til at lægge foundation på en tør hud;

  1. Læg din pudder først – derefter den flydende foundation. På modne kvinder har jeg ofte benyttet mig af dette trick. I stedet for at forsegle fundation med en løs eller kompakt pudder så lægger jeg den først. Dermed går en del af den matterende effekt også af, samt lidt af holdbarheden. Dog helt klart en rigtig god løsning som man helt sikkert bør afprøve.
  2. Bland din foundation med et par dråber olie. Dette trick er jeg ret tosset med og det giver ovenikøbet et hamrende smukt og ungdommeligt finish. Jeg har skrevet mere om dette trick i et gammelt indlæg HER – men ellers er det nu meget enkelt, bland din foundation med et par dråber olie og påfør som normalt. Hermed dækevne og fugt på én gang!
  3. Fugtgivende flydende foundation. Denne ligger nok lige til højrebenet for de fleste – vælg en foundation til tør hud. Det vil ofte være en flydende en af slagsen, som giver masser af fugt. F.eks. er Clinique gode til at lave foundations målrettet bestemte hudtyper. Alternativt kan man også bruge en BB Creme eller farvet dagcreme da de ofte indeholder større mængder fugt end traditionelle foundations.

Læberne

Selvom indlægget her handler om tør hud, så tager vi lige et lille tip til de tørre læber også. Her er det meget vigtigt at undgå mat læbestift da det får de tørre læber til at se endnu mere tørre ud og ikke mindst fordi de ovenikøbet virker udtørrende. Vælg i stedet og vælg en fugtgivende læbestift, en lipgloss for at give en illusion af ikke-tørre læber eller  som den ultimative; en læbeolie. Her kan har jeg også et par læbeolie favoritter:

Derudover er det selvfølgelig en god idé ligesom med huden at sørge for at bruge gode fugtgivende hudplejeprodukter på læberne – så ofte som muligt! Af fugt-pleje favoritter til læberne kan jeg nævne:

Snyd snyd snyd

Når der er styr på hudpleje-delen så kan man gå videre til makeup-delen, som vel i bund og grund handler om “snyd”. Med andre ord at skabe en illusion af en flot hud i balance. Med den rette mængde shimmer eller flydende highlighter kan man få lyset til at reflektere sig på huden så den ser fugtet ud og dermed giver en flot glød. En shimmer highlighter kan gøre det fordi shimmer pigmenterne kaster lyset tilbage – sørg for at undgå en kalkede pudder highlightere. Eller alternativt kan man bruge en flydende/cremet highlight som pga. konsistensen også kan reflektere lyset – også her skal man passe på de “tørre” cremede produkter, som eksempelvis “creme-to-powder” produkter, som ofte kan give et lidt tørt finish.

Samme princip gælder naturligvis for blush – her skal man undgå tørre blushes med et kalket finish. Dermed ikke sagt at man ikke godt kan bruge en pudder blush. Man kan med fordel også her vælge en flydende eller creme blush.

I forhold til kontur vil kan også anbefales en cremet en af slagsen som kan tones sammen med foundation eller igen en pudder kontur, hvor man undgår de kalkede af slagsen.

// Rikke

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Urban Decay Hudpleje - kan de også dét?