Sephora 2 in 1 Waterproof Eye Makeup Remover Gel

Makeup rækkefølgen – der er mere end én løsning

 photo 96438353_zpsc5c8bdfd.jpg

Måske tror du at der kun er én mulig rækkefølge, hvor makeup’en skal påføres eller også er det bare den gode gamle rutine du hænger dig i – med lidt kreativitet kan man opnå nye smarte tricks og looks.

Foundation til sidst
De fleste af os påfører nok foundation som det første – først lækker smuk hud og læber. Hvis du har problemer med øjenskyggen drysser, specielt ved mørke øjenmakeup’er, hvorfor så ikke vente og tage foundation som det sidste? Så undgår du at lave dobbeltarbejde fordi din foundation skal rettes til.

Concealer før foundation
Jeg oplever det er meget forskelligt, hvorvidt folk påfører concealer før eller efter foundation – nogen gør det før, men for mig har det altid været naturligt efter foundation. På den måde undgår man også dobbeltarbejde – så snart man påfører foundation ovenpå concealer kommer man hurtig til at gnide det væk og man må conceale endnu en gang. Desuden dækker foundation måske mere end du regner med og du kan nøjes med færre steder der skal dækkes.

Streg før øjenskygge
De fleste er sikkert vant til at lægge eyeliner eller streg som det sidste inden mascara. Hvis du lægger din streg igen øjenskyggen kan du lægge den over og lave en ret fed og knap så skarp effekt – dette fungerer bedst ved brug af en kohl blyant, den kommer nemlig til at virke som en mørk base under øjenskyggen.

Luminizing primer til sidst
Nogle primere, som jo normalt skal påføres før foundation, er lysrefkleterende – f.eks. L’Oréals Lumi Primer. Brug den i stedet som det sidste, ved at duppe med ringefingeren der hvor man gerne vil highlighte, pas på ikke at gnide, så ødelægger du din foundation. Du kan highlighte på f.eks. oversiden af kindbenet, under og over brynet, amorbuen og næseryggen.

Har I flere gode idéer og tricks i ærmet? – del dem gerne her! 🙂

// Rikke

6 kommentarer

  • Annette

    Vil lige tilføje, jeg altid lægger rouge og evt bronzer til sidst. Når læber og øjne er færdige, er det tydeligt at se hvor meget, eller lidt, der skal til for at ‘skabe balance’.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Godt tip Annette… Tak! 🙂 Og det er også lettere at se om man skal bruge noget varmt eller koldt på kinderne… 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Annette

      Uha jeg er mørkhåret med brune øjne. Lidt gullig undertone i huden, har jeg ladet mig fortælle/teste. Jeg har meget svært ved at skelne de kolde og varme farver. Bruger sgu hele paletten;) måske det var noget for dig med en guide?;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Du lyder umiddelbart som en varm type – men det kan jo let snyde! 🙂 Og helt ærlig, så kan man jo sagtens bruge alle farver, det gør jeg selv – der er bare nogle der er mere klædelige end andre! Har skam allerede lavet et par indlæg om det tidligere. Hvis man er sommer eller vinter er man kold, mens man er varm når man er forår eller efterår – http://rikkesmakeupblog.dk/2012/09/arstidernes-farver/

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg lægger altid stregen som det første. Så er det nemmere at rette til. Og man tværrer ikke evt foundation eller concealer ud.
    Godt tip med foundationen til sidst, det må prøves! For det er altså svært at undgå at øjenmakeuppen støver/drysser.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sephora 2 in 1 Waterproof Eye Makeup Remover Gel