Smashbox Double Exposure Palette - smukke og diskrete farver

RIGTIGE smokey eyes med Urban Decay Naked Smoky paletten

CollageI mandags delte jeg et billede som viser et godt eksempel på, hvad smokey eyes rent faktisk er på min Facebook side – det er nemlig en af de største misforståelser at det kan være meget andet end sort øjenskygge. I den forbindelse var der en sød læser som spurgte om jeg ikke ville vise os et par rigtige smokey eyes mad Urban Decay Naked Smoky paletten – og det vil jeg bare rigtig gerne, så her er det!

Rigtige klassiske smokey eyes er meget enkelt, dog ikke det letteste at lave – sort øjenskygge og intet andet. Det er et klassisk look der har rødder i 20’erne, tænk flapper, Gatsby, osv. I dag er udtrykket blevet vendt til at kunne laves med forskellige farver eller hvad endnu være er, bare en smule mørk skygge i øjenkrogen – det er absolut ikke smokey eyes. Idéen med at tage inspiration i smokey eyes og lave en mørk lilla/blå/grøn/grå øjenmakeup er super god, men det kan bare ikke kaldes smokey eyes.

Hvis jeg skal give nogle gode fifs til hvordan man på en god måde kan lave smokey eyes kan man starte med;

  • en sort kohl blyant langs øvre og nedre vippekant, samt på vådkanten – det intensiverer nemlig den sorte farve og sikrer at makeup’en er tæt helt ned til øjet. På den måde opnår man en stærk kontrast mellem sort og det hvide i øjet, hvilket jeg synes er super fedt.
  • Derudover er det en god idé at have en eller flere gode pensler til at tone øjenskyggen ud, eller blende den om man vil. Jeg er utrolig glad for mine Zoeva pensler – som jeg også har brugt til dette look.
  • En klassisk smokey eyes laves ved at mætte øjenskyggen på den mobile del af øjenlåget med sort øjenskygge, en ringefinger kan også bruges her, og så tone rundt i globelinjen, samt under øjet. Man kan sagtens lægge endnu mere sort under øjet end hvad jeg har gjort, så længe kanten tones pænt.
  • Det kan gøre det lidt lettere at lægge en lys øjenskygge under brynet, så man toner den sammen med den sorte. Jeg har desuden brugt en nude mellemfarve til at lave overgangen endnu mere glidende – en rigtig god idé, specielt hvis man er nybegynder.
  • Slutteligt vil jeg understrege vigtigheden af at huden ser lys og ensartet ud, så man undgår mørke skygger under øjet – det gør virkelig en verden til forskel. Læg eventuelt din foundation til sidst og brug gerne en god concealer under øjnene.

Så er det jo bare med at gå i krig her i weekenden, med det vilde look! Nedenfor kan I desuden se produktlisten på makeup’en:

Hud:
Max Factor Whipped Creme Foundation
Urban Decay Naked Skin Concealer
Oriflame Giordani Gold Invisible Touch Loose Powder

Øjne:
Urban Decay Primer Potion, Original
Urban Decay Naked Smoky; Black Market, Combust & Thirteen 
Marc Jacobs Gel Crayon Eyeliner, Blacquer
Too Faced Roller Lash Mascara
Anastasia Beverly Hills Duo Brow Powder

Læber, kinder og kontur:
Max Factor Baked Blush, Lavish Mauve
Kat Von D Shade + Light Contour Collection
Max Factor Colour Elixir, Simply Nude

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate links, som giver kommisson ved eventuelle køb og på den måde støtter du bloggen.

12 kommentarer

  • anette

    Wau hvor er det bare sejt og flot. Du er så dygtig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Jensen

    Tusind tak for et fedt oplæg☺ jeg har set så mange forskellige former for smokey eys, og din er så absolut den nemmeste, den enkeltes og klart den pæneste. Og jeg er enig, den mest rigtige farve er så absolut sort. Gerne mere af den slags. ☺

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mange tak for det Helene! Det er så dejligt når det kan bruges… Den er meget enkel ja og det er sådan det helt traditionelt ser ud, dog er den lidt vanskeligere at lave end som så – men øvelse gør mester! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Det er vildt flot og vildt dramatisk! Jeg så også lige den video hvor du laver grønne smokey eyes med den “gamle” UD smokey palette. Jeg ved ikke om jeg kan lægge det ordentligt, men jeg skal i hvert fald lege med paletten på søndag, hvor jeg er alene hjemme og kan se lige så tosset ud jeg vil – eller kommer til 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Jeg kommenterer sgu generelt for sjældent herinde i blog-universet, men dit indlæg her fortjener en kommentar! Hvor er du smuk og fierce – looket klæder dig så godt! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Synes looket klæder dig rigtig godt! Dog er jeg lidt uenig i, at man ikke kan kalde farvede smokey eyes for smokey eyes. Men du har absolut ret i, at den ORIGINALE er lavet med udelukkende sort øjenskygge..

    Til nybegyndere: Jeg synes oftest det er nemmest at lægge en brun farve som overgangsfarve/den man toner ud med, det giver ikke så hård en kant mellem sort og lys hud. Brug gerne bare din bronzer, det binder looket sammen 🙂 synes jeg

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tusind tak Amalie – det er jeg glad for at læse! 🙂 Som jeg skriver så kan man jo også sagtens lade sig inspirere at smokey eyes og lave dem med farve, men i sin originale forstand, så er og bliver det jo “bare” sort øjenskygge.
      Og du har helt ret i at brun kan være en god farve at tone overgangen med, som jeg skriver har jeg også brugt en mellemfarve – jeg har brugt combust, som nok er noget lysere end en normal brun, men dog i mit tilfælde stadig en halv tone mørkere end min hudfarve. Det er i hvert fald en stor hjælp at bruge en farve til at tone overgangen nu sort er så stor en kontrast farve! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] til globelinjen i den ene ende og en børste til at udtvære øjenskyggen i den anden. Dygtige Rikke har lavet en rigtig fin how-to guide, der viser hvordan man bedst bruger paletten til at skabe de […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smashbox Double Exposure Palette - smukke og diskrete farver