Håndscrub er undervurderet: Rituals Miracle Scrub

UV-indeks: Tid til at bruge solbeskyttelse

 photo DSC02303_zpspgxjdl3e.jpgMåske har du allerede bemærket at DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, altid oplyser UV-indekset i deres by-vejr prognoser på dmi.dk. UV-indekset siger noget om styrken af solens stråler og jo højere UV-indeks jo farligere er solen og jo mere solbeskyttelse er nødvendig! Sidste år skrev jeg et blogindlæg om hvilke skader solen desværre kan forårsage – læs om det her – og netop derfor skal man tage solbeskyttelse alvorlig. Så husk at smøre dig selv og ungerne ind i en passende solcreme, hvis I vil opholde jer i solen.

Når UV-indekset når over 3 så er det tid til at tænke på solbeskyttelse som tommelfingerregel – en god solcreme med passende solfaktor eller SPF, Sun Protecting Factor, hvis man opholder sig i solen.

DMI har lavet en rigtig fin oversigt på deres hjemmeside over UV-indeks og beskyttelse, samt hvad der gælder for forskellige hudtyper – se den her. Den gennemsnitlige dansker har formentlig hudtype 2 og skal altså beskytte sig mod solen ved et UV-indeks på 3 og derover. Så det er allerede nu vi skal til at tænke os om når det er skyfrit, selvom vi kun lige er trådt ind i maj måned – i dag kommer UV indekset nemlig op på 3,9 når det er skyfrit!

Når UV-indekset er mellem 3 og 6 bør SPF 15 være tilstrækkelig såfremt du sørger for at bruge nok solcreme – og der skal altså mere til end de fleste danskere regner med! Når UV-indekset over 6 bør man gå op i SPF til f.eks. 30. Husk også at UV-indekset, og dermed behovet for SPF, er helt anderledes andre steder i verden – så er du på solferie er SPF 15 næppe nok.

Som nybagt mor er jeg naturligvis også begyndt at kigge på solcremer til min “lille” dreng og her kigger jeg efter “sunblock-faktor” som SPF 30 og 50. I den forbindelse faldt jeg over forbrugerrådet TÆNK’s test fra sidste år af solcremer til børn og er faldet over La Roche Posay Anthelios dermo-kids Lotion SPF 50+, som jeg godt kunne tænke mig at teste på min søn – den ligger som nummer to bedst i test. Normalprisen ligger på 165 kroner for 100 mL på f.eks. LookFantastic.com inkl. porto eller alternativt 227 kroner for 300 mL på Escentual.com eksl. porto og lige nu fås yderligere hhv. 10 % rabat ved køb over £70 eller 15 % rabat ved køb over £120 (husk at indtaste rabatkoderne ESCENTUAL10 eller ESCENTUAL15).

Husk at I godt kan bruge solcremen fra sidste år såfremt den ikke har været åbnet meget mere end ét år – solcremens solfaktor er stadig intakt og velfungerende! På billedet ovenfor kan I se min favorit “solcreme” til brug i Danmark fra sidste år – I kan læse min anmeldelse her. Lige nu er den på tilbud til 89 kroner på Oriflame.dk.

Dette blogindlæg indeholder affiliate links.

// Rikke

10 kommentarer

  • Lise

    Hej Rikke.
    Sidste år købte jeg La Roche Posay solcremen til min datter på tre år. Jeg var meget tilfreds med den. Jeg synes den trænger godt ind i huden, så man ikke har den der fedtede solcreme-fornemmelse, som ikke er så rar og som gør at der kan sidde nærmest usandsynlige mængder sand fast på barnet :grinning: I løbet af sommeren endte det ofte med at det var den solcreme vi voksne også brugte fordi man alligevel havde fingrene i den og den bare var rar at bruge 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Lise! Virkelig fedt at læse – ingen tvivl om at det så er den jeg skal have fat i til ham, og måske også min mand og jeg!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene

    Hej Rikke

    Da jeg var barn brugte jeg altid P20 og må indrømme at den også følger mig i det voksne liv, men indrømmet, den lugter ikke særlig godt når man smøre den ud, men kan kun anbefale den. Dengang kunne man kun få den i fx lufthavne, det er heldigvis blevet nemmere 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Katrine

    jeg bruger en fugtighedscreme med SPF 30 hverdag og jeg vil virkelig anbefalde det til jer med tør hud, hvis en almindelig solcreme ikke giver fugt nok!
    Jeg fortrækker mærket Paula’s choice da de har mange versioner til forskellige hudtyper (man kan købe små samles billigt fra dem hvis man er usikker) og har produkter med dokumenteret effekt og er uden parfume. hvis man er interesseret i “videnskabs” delen af hudpleje har de også mange gode artikler og en ingredient ordbog som er super nyttig. Jeg vil klart anbefalde at tage et look på deres side eller deres youtube kanal! Jeg er ikke affliated med dem, bare meget glad for dem 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fedt at læse Anne Katrine! …og tak for tippet! Jeg ejer desværre endnu ikke selv noget fra Paula’s Choice! Det er også altid en god idé med SPF i dagcremen, dog desværre ikke nok hvis man så skal ligge og bade i solen da man jo kun bruger et tyndt lag, det skal man lige huske!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mona

    Skal man ikke købe for over 50 pund for at få fri shipping på lookfantastic, når jeg prøver at bestille siger den 40 kr i porto. Mon det er noget nyt de er startet på?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Mona!
      Jo, det ser det ud til – sådan har det ikke altid været, så det er desværre noget nyt! Beklager jeg ikke havde set det!
      Mvh Rikke

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mona

      Hader bare når firmaer gør så noget, jeg skal i hvert fald ikke købe hos dem mere, og slet ikke når der er risiko for at de sender fra nogle af de små øer, så der samtidig er risiko for at den kan blive taget i tolden :/

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej igen Mona!
      Der er jeg godt nok stik uenig med dig – ja, det er surt show at der ikke længere er fri fragt, men det er jo ikke en selvfølge, man betaler jo for fragt på de fleste andre webshops. Jeg handler nu stadig gladeligt på LookFantastic. Desuden er jeg ret sikker på at det ikke er tilfældet med told hos LookFantastic – det kan dog ske hos f.eks. BeautyBay (selvom jeg aldrig har oplevet det) og FeelUnique. Sker det så er de ofte villige til at betale tolden.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Håndscrub er undervurderet: Rituals Miracle Scrub