Vinderne af Real Techniques giveaway

Makeup myter

 photo lykke1_zps0e71d65h.jpgEt af mine absolut mest læste og mest delte blogindlæg fik jeg skrevet sidste år, nemlig Kosmetik Myter – så nu vil jeg forsøge at gentage successen, nu med makeup myter. Alle myterne er nogen jeg har hørt, spørgsmål jeg er blevet stillet og misforståelser jeg generelt støder på fra læsere og veninder. Husk dog på at indenfor makeup’en er der ingen regler, blot retningslinjer – så gør det du selv har det bedst med og synes er klædeligt!

Myte: Det ser unaturligt ud med falske øjenvipper!
Nej – ikke nødvendigvis! Du kan sagtens købe falske vipper, eller buket vipper, som ser naturlige ud. Desuden handler det også om at man forstår og er i stand til at sætte dem korrekt på. Husk at klippe dem til så de ikke er for lange og sørg for at få dem helt ned til dine naturlige vipper og at de sidder fast dér. Brug også gerne et tyndt lag mascara til sidst for at “lime” dine naturlige sammen med de falske.

Myte: Når man bruger foundation får man bumser!
Nej – det behøver absolut ikke være sandt. Dog kan man godt opleve at slå ud overfor nogle få foundations, men generelt behøver en foundation ikke forårsage urenheder eller lukke for huden så den ikke kan ånde. Prøv dig frem og find ud af hvad der fungerer bedst for dig!

Myte: Brug en foundation der er mørkere end din hud for at se brunere ud!
Nej, nej, nej – aldrig nogensinde! Så hellere en der en anelse lysere end din hud, hvis du står og skal vælge mellem to, hvor ingen af dem matcher 100 %. Vil du gerne have lidt ekstra brun kulør, så brug i stedet en bronzer til dette og lad basen være lys, pæn og ikke mindst naturligt.

Myte: En lipliner er kun for ældre damer!
Nej – du kan sagtens bruge en lipliner uanset alder og også selvom du gerne vil have et naturligt resultat. Hvis du er bange for at der sidder en grim streg rundt om dine læber når læbestiften er slidt af så brug i stedet en nude lipliner eller farv dine læber helt ind med liplineren – du kan også sagtens bruge lipliner alene, som en mat holdbar læbestift.

Myte: Farvet øjenskygge ser voldsomt ud!
Nej – det behøver det ikke nødvendigvis. Man kan sagtens bruge støvede nuancer, eller blot bruge en smule farve for at skabe lidt effekt i øjenskyggen. Personligt synes jeg det er super flot at lægge en neutral øjenskygge på øjenlåget og så enten en farvet øjenskygge eller kohl under øjet, det giver et funky og stadig underspillet resultat.
Se evt. et gammelt indlæg med fem teknikker til at bruge farvet øjenskygge.

Myte: Dyr makeup er bedre end billig!
Nej – det behøver det ikke at være. Ved high end makeup betaler man typisk flere penge for brand og indpakning, men man forventer naturligvis også en vis kvalitet af produktet. Modsat kan billig makeup også sagtens være af høj kvalitet.

Myte: Man skal teste foundation på håndledet!
Nej, nej, nej – aldrig! Dit håndled og dit ansigt har ikke samme farve. Det er vigtigt at din foundation kommer til at passe med dit ansigt, hals og decolleté, så test i stedet på kæben så du kan se om nuancen blender pænt ind i din hud i ansigtet og samtidig om den passer pænt til hals og decolleté.
Læs evt. et gammelt indlæg om hvordan du finder den rette foundation nuance.

Myte: Man skal bruge en øjenskygge der matcher ens øjenfarve!
Nej – du kan sagtens bruge mange forskellige farver. Det er dog muligt at du selv synes én eller to bestemte farver specielt får din øjenfarve til at poppe, men det er sjældent din øjenfarve der er afgørende for hvad der er pænt til dig. Hvis man skal gå efter noget så tænk hellere på om du er flottest i kolde eller varme nuancer – men der er altså ingen regler på den måde indenfor makeup’en, brug det du synes er flot!
Læs evt. et gammelt indlæg om hvordan man finder de retter farver til en selv.

Myte: Ikke alle kan bruge rød læbestift!
Nej – alle kan bruge rød læbestift. Husk igen at der ikke findes nogen regler indenfor makeup’en. Det handler i bund og grund om at finde en nuance af rød der klæder dig godt. Tænk igen på om du er bedst med en kold rød eller en varm rød, traditionel postkasserød er neutral og kan bruges af alle, men husk på det jo også blot er en smagssag.

Myte: Pump mascaraen for at blive fri for klumper!
Nej, nej, nej – at pumpe mascarabørsten op og ned har direkte modsatte effekt fordi man får pumpet en masse luft ned i formlen. Hvis du vil være fri for klumper, så tør hellere klumpen af i et stykke papir og vær forsigtig når du langsomt “skruer” børsten op og ned.

Myte: Man kan ikke bruge sort eyeliner og øjenskygge hvis man har små øjne!
Nej – du skal have meget små øjne før jeg mener det kan være et lille problem. Og selv da, kan du sagtens bruge sorte farver med måde – lad blot være med at lukke øjet helt af, brug eventuelt lidt lyst i inderste øjenkrog!

Myte: Smokey eyes er når man bruger lidt mørk øjenskygge!
Nej – smokey eyes er i traditionel forstand kun sort øjenskygge som ligger på hele øjenlåget, samt under øjet, og er tonet pænt rundt i kanten af globelinjen. Brug også gerne sort kohl blyant på vådkanten og en masse sort mascara. Smokey eyes stammer tilbage fra 20’erne og er nu blevet “moderniseret” og bruge i flæng om rigtig mange øjenmakeup typer.
Se evt. et gammelt indlæg om hvordan man bedst kan bære smokey eyes.

// Rikke

11 kommentarer

  • Stinne

    Hej Rikke
    Tak for endnu et rigtig fint indlæg

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Winther

    Hej Rikke.
    Kan du give et godt råd, til et par gode vipper. Jeg har ikke så meget vippe i forvejen og dem der er, er meget korte. Nu står jeg så og skal til en sommerfest i næste uge og vil gerne have noget der ikke er for voldsomt, men jeg synes at det er svært at stå og kigge på et par og fornemme hvordan de sidder

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • louise h h

    Dejligt og spændende indlæg. Tak for det. Dig må jeg spørge, hvad er decollete, som du nævner i myten om at finde den rette farve faundation?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ana

    Haha, endelig et blog-indlæg jeg kan hive frem når jeg skal bevise overfor mine veninder, at nogle af de ting de går og tror, ikke er rigtige! De kan simpelthen være så stædige nogle gange… 🙂 Nydelig blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Rikke 🙂 Tak for din fine blog. Jeg går næsten altid med kunstige vipper også til daglig, og jeg tror ikke, at folk overhovedet lægger mærke til det, så det kan sagtens bare falde naturligt ind, som du selv siger. Apropos det med at kvalitet altid hænger sammen med prisen, så har jeg selv et indlæg på min blog om Makeup Revolution, som jo er et forholdsvis billigt mærke, men som jeg selv rigtig godt kan lide, Du må gerne kigge forbi på: sminkestangen.wordpress.com
    Kh. Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Maria!
      Tak for den søde kommentar! Ja, det kan sagtens se naturligt ud… Og det er sikkert langt fra alle der opdager du har det på, derfor giver det jo også god mening at det måske er dem der kun ser det når man har meget store og voldsomme vipper på, som ikke mener det kan se naturligt ud! 😉 Jeg har endnu ikke selv købt noget fra Makeup Revolution, men overvejer at købe en af deres paletter med blushes! 🙂
      Mvh Rikke

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderne af Real Techniques giveaway