Dagens Makeup - So Kylie

Allergivenlig mascara // Godt nyt til nikkel-allergikere

mascara-x-blaa-krans

*Produkter tilsendt til test*

For et par måneder siden fik jeg tilsendt disse produkter fra det nye danske makeup mærke Løwén, hvis sortiment består af tre mascaraer og én øjenmakeupfjerner. Løwén gør noget helt specielt, de laver nemlig allergivenlige mascaraer. Det er bare helt genialt når nu mascaraen er grundstenen eller måske det eneste makeup de fleste piger og kvinder bruger hver evig eneste dag. Specielt nikkel-allergikere kan have svært ved at finde en mascara de kan brug da de fleste sorte mascaraer, sort flydende eyelinere, og lignende altid indeholder en vis mængde nikkel. Så Løwén er virkelig godt nyt til de fleste allergikere.

Løwén har tilmed som de første lavet en mascara, som har fået den blå krans, dvs. den er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. For at kunne blive godkendt til den blå krans skal makeup’en leve op til en lang række krav, bl.a.:

  • Produkterne må ikke indeholde ingredienser, der anses som allergifremkaldende.
  • Produkterne må ikke indeholde parfume.
  • Produkterne må ikke indeholde allergifremkaldende konserveringsstoffer som IPBC, MI og formaldehyd.
  • Forurening af metaller (nikkel, kobolt og krom), som ikke er omfattet af deklarationspligten. Man kan derfor ikke læse af ingredienslisten hvilke metaller et produkt indeholder og det er umuligt at vide, hvor meget forurening et produkt indeholder. Hvis man vælger makeup med Den Blå Krans, er man sikker på, at forureningen af metaller er så lavt som muligt.

Nok om allergi, den blå krans og allergi – I er vel også interesserede i at høre om mascaraen jeg har testet så er god? Jeg har testet Beyound Volume & Curl Mascara, derudover findes der også Perfection Length Mascara og Unique Volume Mascara. Jeg kender naturligvis kun til dén mascara jeg har testet.

Helt generelt synes jeg det er en gennemsnits-mascara – eller måske desværre lidt under middel. Personligt er jeg mere til de lidt våde formuleringer og denne er ikke så våd/flydende. Når det er sagt så er jeg vild med applikatoren og jeg oplever hverken mascaraen drysser eller smitter af i løbet af dagen.

Det kan godt være jeg ikke er vildt begejstret for mascaraens funktion – den er ikke dårlig, men bare heller ikke fantastisk. Men er man allergiker, f.eks. nikkel-allergiker, ja så vil jeg nu stadig anbefale Løwén. Og lad mig bare være helt ærlig, så synes jeg sjældent at nogle produkter, som er begrænset i brugen af ingredienser pga. den blå krans, svanemærket, osv., er specielt gode. Man kan altså bare ikke få det hele på én gang. Her er der tale om et allergivenligt produkt og det er så dét den kan – og en middelmådig funktion.

Refreshing Eye Makeup Remover har jeg også testet. En ganske udmærket øjenmakeupfjerner, som fjerner mascara og anden øjenmakeup skånsomt og relativt effektivt. Den er dog ikke til vandfast mascara, men ingen af Løwén’s mascaraer er vandfaste, så det er jo intet problem. Desuden tvivler jeg stærk på at det kan lade sig gøre at lave en allergivenlig vandfast mascara.

Løwén Beyound Volume & Curl Mascara ligger til 180 kroner, mens de to andre mascaraer ligger til 150 kroner. Løwén Eye Makeup Remover koster desuden 130 kroner for 150 mL. Alle Løwén’s produkter kan købes på deres webshop www.loewencph.com.

// Rikke

5 kommentarer

  • Jeg er nikkel allergiker, og kan virkelig mærke forskel på når jeg brugen en med og uden! 🙂 Fedt med flere alternativer 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Emily!
      Ja, det er skønt at der endelig er nogen der tager hensyn til nikkel allergikere… Dog vil jeg lige understrege at den ikke er 100 % fri for nikkel – det er der ingen sorte masaraer der er, men dén og bl.a. Jane Iredale’s mascaraer indeholder en meget lille andel sammenlignet med mange andre.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Øv, hvor det ærgeligt at høre kvaliteten ikke helt er der. Men der er vel ikke andet for, end at afprøve den selv

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åhhh hvor fantastisk – endelig 😀 Den kan jeg helt sikkert godt bruge, man går og har helt dårlig samvittighed, når man bruger de normale mascara. :-/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hejsa…
      Hvis du ikke har allergi eller er i højrisiko for allergi kan du jo stadig sagtens bruge andre mascaraer også… 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens Makeup - So Kylie