Eyeliner - do's and dont's

Eyeliner typer – hvilken skal jeg vælge?

DSC06348

I tråd med mit indlæg fra i går om Do’s & Dont’s når man ligger den klassiske og ikke mindst utilgivelige flydende eyeliner får I her et overblik over de forskellige typer eyeliner der findes. Jeg vil i dette indlæg præsentere 8 forskellige typer eyeliner for jer og forklare, hvad det er de kan gøre for dig! Nedenfor kan I se de otte produkter helt tæt på.

Collage

 

1 Flydende eyeliner med pensel-applikator
Denne er vel egentlig den mest traditionelle og klassiske flydende eyeliner, desværre er det også den vanskeligste at bruge efter min mening. Applikatoren er en pensel bestående af en masse fine hår, som er meget bløde og tynde. Det er netop disse bløde hår der gør den vanskelig at styre. Til gengæld er den ofte nem at få helt ind til vipperødderne fordi den er så fin og tynd. På den måde maler man stregen på med en pensel i traditionel forstand, konsistensen af selve formuleringen kan dog variere meget. Det er desuden formuleringen der også bestemmer finish på lineren.

Umiddelbart har jeg ikke nogle gode bud på en eyeliner med penselhår som applikator og generelt bruger jeg aldrig denne type selv.

2 Flydende eyeliner med filt-tip applikator
Vi bliver ved de traditionelle flydende eyelinere – denne er dog i stedet med en filt-tip som applikator. Tippen på billedet her er ret tyk, men de findes også i tyndere udgaver. Filt-tip applikatoren er ofte meget nemmere at styre, den minder lidt om en almindelig touch i funktionen. Den tynde filt-tip kan være god til at lave helt fine spidser på eyelineren, men desværre kan den også hurtigt komme til at fludre og blive uskarp i enden, hvis man ikke passer lidt på den. Vælger man i stedet en tyk filt-tip så undgår man lettere at spidsen bliver ødelagt, men det kan være lidt vanskeligere at lave den helt perfekte og spidse ende. Denne type eyeliner kan variere meget i intensiteten, nogle giver en mere intens farve end andre.

Af gode tynde filt-tip linere kan jeg bl.a. nævne Gosh, Lancôme og Maybelline som laver tynde filt-tipper og af tykke filt-top linere f.eks. Oriflame.

3 Flydende eyeliner med plast-tip applikator
Vi fortsætter med de klassiske linere, men denne er en helt ny type applikator og absolut den bedste efter min mening! Denne applikator består af hundredvis af små ultatynde syntetiske plast/gummi hår, som samles i en spids. Tippen er fleksibel og afstivet samtidig med at den forbliver spids. Det er desuden muligt at skylde den under rindende vand, hvis det sker at den stopper lidt til pga. for meget øjenskygge. Applikatoren er utrolig nem at arbejde med og man kan skabe virkelig flotte resultater. Den ultimative eyeliner-type!

På markedet kender jeg kun til tre forskellige eyelinere af denne type – alle super gode og meget holdbare; Kat Von D, Makeup Factory og Clinique.

4 Cake eyeliner
Denne eyeliner type er måske en af de mindst kendte blandt almindelige danskere. Cake eyelineren lægger man på med en fugtig fin pensel, som man har separat. Den fungerer ganske enkelt som en farvelade, hvor man dypper penslen i vand og arbejder med eyelineren så den for en god konsistens og herefter kan den lægges på øjet. Det gode ved denne type liner er at man helt selv kan bestemme hvilken pensel man vil bruge, samt at eyelineren typisk bliver en flot intens og mat farve. Den giver typisk et virkelig flot resultat, men kræver lidt øvelse at bruge. Den tåler ikke det mindste fugt, men ellers er den meget holdbar – dog kan den lægges med f.eks. Make Up For Ever Auqa Seal og så er den altså også vandfast.

Af cake linere kan jeg anbefale Make Up For Ever som en flot og har en god konsistens når den blandes med den rette mængde vand.

5 Creme eyeliner
Til creme/cream lineren bruger man også en seperat pensel og som navnet antyder er det en tyk glat creme man lægger på. Creme eyelineren kan let udtørre med tiden i beholderen, sker dette kan den “repareres” i mikrobølgeovnen ved lav effekt. Ulempen ved denne type eyeliner og som gør at jeg faktisk aldrig bruger denne type selv er at den typisk let smitter af i løbet af dagen, hvis man har lidt fedtede øjenlåg.

Af gode creme eyelinere kan jeg ikke umiddelbart nævne nogen, men ærligt er det ikke denne type jeg selv bruger en masse penge på – måske I selv har nogle gode bud?

6 Gel eyeliner
Gelen minder til forveksling om creme eyelineren, næsten samme konsistens og samme metode til påføring af eylineren. Igen er det en fordel at man selv kan vælge pensel og dermed hvad man bedst kan lide at arbejde med. Desuden oplever jeg at gel eyelinere holder bedre end creme eyelinere. Dog er det stadig ikke denne type eyeliner jeg selv bruger mest. Også denne type liner kan let udtørre, men igen repareres i mikroovnen.

Af gode gel liners kan jeg nævne Bobbi Brown, som er min favorit.

7 Kohl blyant
Du kommer vi helt væk fra de klassiske flydende eyeliners og over i blyant eyelinerne. Disse kalder man typisk på kohl eller kajal og kan oftest spidses med en blyantspidser. En blyant tegner man direkte på øjenlåget, typisk kræver det at man løfter lidt op i øjenlåget for at komme helt ind til vipperødderne. Desuden skaber den ikke den helt skarpe kant, som den flydende eyeliner gør. Tværtimod kan det give en flot effekt at udtværer stregen lidt med en pensel. Konsistensen af kohlen varierer en del, nogle er mere faste og andre mere cremede, typisk er den faste knap så pigmenteret og intens i farven som den cremede. Derudover er holdbarheden heller ikke altid god – dog afhænger det meget af blyanten. Til sidst skal nævnes at denne type eyeliner er helt ideel til at lægge på den våde kant inde i øjet for at intensivere øjenmakeup’en.

Af gode cremede kohl blyanter kan jeg nævne Maybelline og af gode faste kohl blyanter kan f.eks. nævnes Nilens Jord.

8 Eyeliner pen
Til sidst har vi pennen, som minder meget om en kohl blyant. Denne type eyeliner skal man dog ikke spidse, men skrues op fra en plastik pen. Typisk er denne type liner godt pigmenteret og intens i farven, desuden er den tynd og nem at komme ind til vipperødderne med. Holdbarheden oplever jeg også ofte er bedre end med blyanten, men igen kan selve formuleringen variere en del.

Af gode penne kan jeg nævne Clinique, som er en af mine favoritter.

Dette blogindlæg indeholder affiliate links.

// Rikke

13 kommentarer

  • Jette

    Fedt indlæg! Er du godt klar over at du har enormt mange flotte “Dagens Make Up” 😉
    Jeg har samlet alle dine flotteste looks (i min optik selvfølgelig) i en pinterest mappe, så jeg har masser af inspiration, når der skal lægges make up. Er også lige så stille kommet igang med at prøve dine fire grundprincippet med øjenskygge, og har fået så meget positiv respons.
    Elsker at følge med på din blog 🙂
    Mange make up hilsner fra mig ♥

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Jette… Sikke en fed kommentar – det er jeg bare helt vildt glad for at læse!! Hvad hedder du på Pinterest, hvis jeg må snage?? 🙂 Synes det er fantastisk at læse at du kan bruge bloggen aktivt og at den kan inspirere, det er netop mit ønske!
      Kh Rikke

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette

    Og har da allerede fået en masse ting på min ønskeliste til April 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette

    Undskyld jeg spammer dig lidt 😉
    Men har du et forslag til en god foundation og en BB cream til tør hud med tendens til at rødme ??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette

    Ja, men du er også mega inspirerende. Så jeg skal nok få fyldt min mappe op med lækre looks fra din hånd. Og du er så sød til at svare på spørgsmål også 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er jeg utrolig glad for at læse Jette!! 🙂 Og jeg vil altid gerne svare på spørgsmål – det er ikke altid det går lige hurtigt længere, men jeg vil gøre hvad jeg kan! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette

    Fedt, tak 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eyeliner - do's and dont's