Gå sommeren imøde med Braun Silk Epil 9-961e

Påføring af foundation: svamp eller pensel?

DSC09106Der findes flere måder at påføre foundation på, svamp og pensel er de to metoder jeg selv benytter! I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om de to, samt fordele og ulemper – hvorfor vælge den ene metode frem for den anden?

Makeup pensler
Dette har nok altid været min personlige mest brugte metode, men er en pensel bare en pensel? – på ingen måde! Der findes mange forskellige, de traditionelle flade foundationpensler eller pensler som ligner de tre typer på billedet ovenfor. Det er netop disse tre på billedet jeg selv helst benytter fordi det er meget nemmere at arbejde med produktet og få det buffet godt ind i huden så foundation bliver jævn, naturlig og ensartet at se på. Vil du læse mere om nogle af mine favoritter, så kan du læse mere om mine favorit foundation pensler i et lidt ældre indlæg lige HER.

  • God at buffe og arbejde med – jeg elsker hvordan pensler er at arbejde med, hvordan man virkelig kan arbejde med produktet og få det god ind i huden jo længere tid man arbejder med det.
  • Mange gode former og typer – der findes rigtig mange forskellige typer og det er nok individuelt hvilke typer man er mest til. Personligt har det været Real Techniques Expert Face Brush der har være min favorit længe nu.
  • Vælg syntetiske hår – frem for naturhår, som ofte ikke fungerer lige så godt med våde produkter som foundation. Den store forskel er nok at syntetiske hår ikke suger produktet til sig på samme måde som naturhår kan gøre.
  • Holder i meget lang tid – når først du har købt en foundation pensel så kan den ofte holde i rigtig rigtig mange år,  såfremt du passer på den. Jeg har endnu ikke rigtig smidt nogen ud med undtagelse af et par stykker, som var i en meget ringe kvalitet.
  • Relativ dyr i anskaffelse – denne type pensel kan ofte være lidt dyr fordi det er en lidt større pensel og fordi pensler sammenlignet med svampe bare er dyrere at fremstille.

Svampe
Det er ikke så frygtelig længe siden jeg for første gang prøvede en af de hypede pink Beautyblender foundation svampe, det kan du læse mere om lige HER. Jeg blev meget positiv overrasket og har siden hen modtaget flere af denne type svampe fra Matas, som har laver en billigere udgave (lige som flere andre mærker forøvrigt). Ud over denne relativ nye æggeformede type foundationsvamp findes der jo også den helt traditionelle fine svamp som eksempelvis kan være trekantet eller runde og flade – ofte meget billige og en helt anden prisklasse.

  • Nem at styre og berøre alle områder – det er utrolig nemt at styre en svamp fordi man holder på den så tæt på hvor den bruges, modsat en pensel med et skaft. Desuden er det nemt at komme ind i diverse kroge af ansigtet med spidsen af svampen.
  • Fungerer både fugtig og tør – det afhænger lidt af humør hvad jeg gør. Nogengange fugter jeg den med en setting spray eller fugtspray, hvilket fungerer ret godt. Når den er våd suger den desuden mindre produkt. Svampen må dog aldrig være rigtig våd så det drypper fra den, det kan slet ikke fungere.
  • Kan vaskes og bruges med det samme – det jeg elsker allermest ved svampen er at man sagtens kan rengøre den og bruge den straks derefter.
  • Holder relativ kort tid – man skal være ekstra forsigtig med makeup svampe, de går nemt i stykker, f.eks. på grund af lange negle eller når man vasker dem. Som udgangpunkt vil jeg anbefale at smide den ud efter 3 måneders brug selvom du naturligvis rengører den jævnligt.
  • Relativ billig i anskaffelse – til sammenligning med pensler er svampen forholdsvis billig.

Jeg vil ikke fortælle dig hvad du selv skal bruge – jeg kan heller ikke selv afgøre hvad jeg personligt bedst kan lide, det afhænger af humør. Dette var blot et lille overblik, som jeg håber var brugbart og gjorde dig lidt klogere eller bare inspirerede dig til at prøve noget nyt!

Hvilken metode er jeres favorit??

Dette blogindlæg indeholder affiliate links.

// Rikke

4 kommentarer

  • Jeg bruger bare fingrene….

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette

    Jeg har den fra Real Techniques og den er jeg super glad for 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lykke

    Lige pt bruger jeg en foundationpensel fra nilens jord. Enten den eller fingrene alt afhængigt af humør:) Jeg har ikke prøvet en beautyblender endnu, men jeg har haft kigget længe på dem. Jeg tænker lidt om de billige beautyblendere er lige så gode som de dyre?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • HeLene

    Da det skal gå mega stærkt hjemme hos mig, de fleste gange så bruger jeg tit fingrene først og dupper og udjævner med en type beautyblender som er fugtig efter. At lægge det hele med svamp tager for lang tid, om end resultatet bliver fint. Måske endog finere en min metode, men at det skal gå hurtigt er vigtigt også. Svampen er også god til at lægge og eller udjævne concealer!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gå sommeren imøde med Braun Silk Epil 9-961e